Kabak Pastası 

 

Malzemeler :  

     1 kg. temizlenmiş kabak

     1 su bardağı şeker

     Yarım paket pötibör bisküvi

     1 çay bardağı kıyılmış ceviz

     1 kahve fincanı su

     Yarım paket krem şanti

     1 çay bardağı süt

 

Yapılışı :

     Kabağı yıka, tencereye koy, yarım fincan su ve 1 su bardağı şekeri ilave et, suyunu çekesiye kadar pişir. Pişirirken sonuna doğru ağzını aç, biraz rengi kızarsın, hiç suyu kalmasın. Püre aleti ile iyice ezilmiş kabağa, ufalanmış bisküvileri, cevizi koy, güzelce karıştır, çukur bir cam kaseyi ıslat, malzemeyi içine sıkıştır. Düz bir tabağa ters çevir. Yarım paket krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile iyice çırp, kaseye çevirdiğin kabağın üstüne pastaya sürer gibi sür derin dondurucuya at. Sabah yaparsan akşama kadar akşam yaparsan sabaha kadar kalsın. Servis yaparken üstüne dövülmüş ceviz serp.

 

Afiyet olsun:)

 

 

 

 

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları