Elmalı Ayva Tatlısı 

 

Malzemeler :

     4 adet ayva

     2 adet elma

     8 çorba kaşığı tepeleme şeker (4 çorba kaşığı beyaz, 4 çorba kaşığı esmer şeker kullanabilirsiniz)

     2 su bardağı su

     2 adet karanfil (baharat)

 

Yapılışı :

      Ayvaları ve elmaları güzelce yıkayın. Ayvaları boyuna olarak ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini ayırın, kabuklarını soyun ve pişireceğiniz tavaya alın.

     Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Ayvaların oyuk kısımlarına elmaları eşit olarak paylaştırın. Ayva çekirdeklerini ve karanfilleri de ekleyip 1 su bardağı suyunu da koyduktan sonra ağzını kapatıp çok kısık ateşte yarım saat pişirin. Daha sonra kapağını açın ve içi elma rendesi dolu olan yarım ayvaların üzerine birer çorba kaşığı tepeleme şeker koyun ve kısık ateşte pişirmeyi sürdürün. Suyun durumuna göre bir bardak su daha ekleyebilirsiniz. Şekerler eriyinceye ve suyunu altı yanmayacak kadar çekinceye kadar pişirin.

     Servis yaparken kaymak ve dövülmüş ceviz ile ikram edebilirsiniz.

 

Afiyet olsun:)

 

 

 

 

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları